Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz marynowany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 50 dag
olej 3 łyżki
ocet 125 ml
woda 125 ml
marchew 3 dag
pietruszka 3 dag
ziarna pieprzu 4 sztuki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz marynowany

dorsza oczyścić opłukać pokrajać na porcje 4 sztuki osolić smażyć rozgrzanym tłuszczu
zimną rybę ułożyć w słoiku przygotować zaprawę
warzywa wyszorować szczotką pokroić w krążki cebulę obrać pokroić w talarki wodę zagotować z solą cukrem warzywni i połączyć z octem wystudzić zalać rybę w słoiku postawić w chłodnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak