Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażuchy:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 10 łyżek
słonina
boczek
pietruszka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Prażuchy:)

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Gdy są już miękkie posypujemy je mąką (nie odcedzamy wody- robimy to gdzieś po 10-15 min). Po wylaniu wody, mąka ma zostać na wierzchu ziemniaków. Ugniatamy wszystko razem, w między czasie dodając pokrojonej pietruszki, albo szczypiorku.
Następnie przy pomocy łyżki, nabieramy ziemniaki i rzucamy na talerz. Polewamy na koniec roztopioną słoniną z boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna74 25.11.2011 14:32
szczerze to nie wiem czy taka nazwa jest poprawna, ale babcia tak to nazywała, tata i siłą rzeczy zostało, a nie sprawdzałam czy coś takiego istnieje pod inną nazwą :)
mic 25.11.2011 14:21
orginalna nazwa
AgaS10 01.11.2011 02:25
super do kapuśniaku:)
Robert10 29.10.2011 16:31
pyszności-lubimy
treonina 27.10.2011 17:13
nigdy nie jadłam takich, spróbuję! a poza tym bardzo fajna nazwa :-)
gosia47-47 27.10.2011 16:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak