Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka pieczona w plastrach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
oliwa 50 ml
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
ostra paptyka do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka pieczona w plastrach

karkówkę kroimy w plastry, oliwę łączymy z przyprawami i ziołami, karkówkę obtaczamy w marynacie i zostawiamy w niej na godzinę
następnie układamy plastry w naczyniu żaroodpornym, układamy na nich cebulę pokrojoną w półplastry i czosnek i pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.09.2013 21:29
Na karkówkę zawsze się skuszę :)
IwonaKa 19.06.2012 18:04
zawsze duszę,musze spróbować kiedyś tej wersji
leonkot 27.10.2011 18:10
ja też częśto duszę :)
SmacznaPyza 27.10.2011 17:04
ja przeważnie duszę karkówkę - tak mi wygodniej
gosia47-47 27.10.2011 16:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak