pomidory faszerowane komosą ryżową

pomidory faszerowane komosą ryżową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory duże

    4 sztuki
  • ser kozi

    30 g
  • woda

    2 szklanki
  • suszona mięta

  • sól

  • pieprz

  • daktyle

    1 garść
  • suszone kwiaty

    (lawendy)
  • suszone kwiaty

    (nagietka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* komosę wsypujemy do wrzącej wody z dodatkiem soli i kurkumy,
* gotujemy 15 minut na małym ogniu, po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i napęcznienia,
* daktyle moczymy chwilę w gorącej wodzie, kroimy je w kostkę,
* do komosy dodajemy sól, pieprz, suszone kwiaty, miętę, pokruszony ser, daktyle,mieszamy,
* pomidorom ścinamy wierzch, drążymy delikatnie by nie uszkodzić,
* nakładamy do każdego pomidora porcje farszu,
* pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

07.09.2015 23:19
smakowity pomysł

wedith1

09.09.2010 21:34
Super!

wedith1

09.09.2010 21:34
Super!

IZABELA29

03.09.2010 09:50
co to ta komosa ,świetnie wygląda zawsze to jakaś nowośc

rosik93

03.08.2010 16:59
Świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat