Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane komosą ryżową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory duże 4 sztuki
ser kozi 30 g
woda 2 szklanki
suszona mięta
sól
pieprz
daktyle 1 garść
suszone kwiaty (lawendy)
suszone kwiaty (nagietka)

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane komosą ryżową

* komosę wsypujemy do wrzącej wody z dodatkiem soli i kurkumy,
* gotujemy 15 minut na małym ogniu, po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i napęcznienia,
* daktyle moczymy chwilę w gorącej wodzie, kroimy je w kostkę,
* do komosy dodajemy sól, pieprz, suszone kwiaty, miętę, pokruszony ser, daktyle,mieszamy,
* pomidorom ścinamy wierzch, drążymy delikatnie by nie uszkodzić,
* nakładamy do każdego pomidora porcje farszu,
* pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.09.2015 23:19
smakowity pomysł
wedith1 09.09.2010 21:34
Super!
wedith1 09.09.2010 21:34
Super!
IZABELA29 03.09.2010 09:50
co to ta komosa ,świetnie wygląda zawsze to jakaś nowośc
rosik93 03.08.2010 16:59
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak