Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNE NAPOLEONKI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
żółtko jajek 6 szt
cukier puder 10 dag
mąka ziemniaczana 3 dag
wanilia
ciasto francuskie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNE NAPOLEONKI

Ciasto francuskie rozwałkować przekroić na pół.Upiec osobno w piekarniku 20 min w temp 200stopni.Laskę wanilii przekroić wzdłuż wrzucić do mleka doprowadzić do wrzenia gotować około 10min.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem,połączyć z mąką ziemniaczaną.Mieszając powoli zalać gorącym mlekiem,pozostawić aż zgęstnieje.
Gorący krem wylać na jedną część ciasta przykryć drugim.Na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak