seler pieczony z dipem z awokado

seler pieczony z dipem z awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler duży

    1 sztuka
  • awokado

    1 sztuka
  • pestki dyni

    1 garść
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • szczypior

  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • rozmaryn

  • ser kozi

    30 (fromage)
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

* seler obieramy, kroimy w grube kawałki,
* polewamy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem,
* pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza,
* awokado rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy jogurt, ser i sok z limonki,
* mieszamy na gładką masę, przyprawiamy solą i pieprzem,
* pestki dyni prażymy na suchej patelni,
* upieczony seler układamy na talerz, na nim kładziemy dip z awokado,
* całość posypujemy pestkami dyni i posiekanym szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

20.10.2010 18:32
mniam.

Grażyna13

30.09.2010 13:36
Smakowity przepis :)

rosik93

03.08.2010 16:58
minam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat