Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

seler pieczony z dipem z awokado

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler duży 1 sztuka
awokado 1 sztuka
pestki dyni 1 garść
jogurt naturalny 1 łyżka
szczypior
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
rozmaryn
ser kozi 30 (fromage)
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: seler pieczony z dipem z awokado

* seler obieramy, kroimy w grube kawałki,
* polewamy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem,
* pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza,
* awokado rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy jogurt, ser i sok z limonki,
* mieszamy na gładką masę, przyprawiamy solą i pieprzem,
* pestki dyni prażymy na suchej patelni,
* upieczony seler układamy na talerz, na nim kładziemy dip z awokado,
* całość posypujemy pestkami dyni i posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 20.10.2010 18:32
mniam.
Grażyna13 30.09.2010 13:36
Smakowity przepis :)
rosik93 03.08.2010 16:58
minam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak