Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 75 dag
cebula 2 szt
pieczarki 25 dag
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
olej 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól 1 szczypta
bulion warzywny 1 kostka
estragon 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z pieczarkami

Mięso opłukać, osuszyć, obrumienić na oleju i przełożyć do garnka. Cebule obrać, pokroić, zrumienić na oleju pozostałym ze smażenia mięsa i dodać do mięsa. Wsypać przyprawę do mięsa wieprzowego Prymat, estragon, wlać bulion i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić i dodać do mięsa po 30 min. duszenia. Gdy mięso będzie zupełnie miękkie, dodać masło i dusić jeszcze 5-10 min.. Przed podaniem pokroić na porcje. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 18.03.2012 19:45
ciekawe
jasiek 08.06.2011 10:17
konkretne danie
berys18 23.03.2011 07:47
przepis wart wypróbowania, bez względu na rodzaj mięsa. Robię na niedzielny obiad
Magdalena80 24.02.2011 23:17
pycha
szajba2 13.01.2011 15:55
dziwna sprawa
Babciagramolka 21.12.2010 09:06
Albo nazwa nie od przepisu albo odwrotnie
berys18 24.11.2010 07:40
wieprzowina z pieczarkami a w przepisie mięso wołowe;)
rakow2
rakow2 06.10.2010 15:52
łeptowina :-)
Monika168 20.09.2010 13:38
trzeba spróbować
Barbara55 26.08.2010 15:51
fajne i konkretne
Małgorzata113 06.07.2010 10:26
Fajny przepis, pewnie smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak