Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpecle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
kasza manna 1/3 szkl
jaja 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: szpecle

mąke wymieszaj z kaszą manną szczyptą soli,jajkami i wlej tyle wody aż powstanie gęste ciasto.wyrabiaj aż do chwili gdy powstaną pecherzyki powietrza. Odstaw na 15 min a w garnku zagotuj osoloną wodę. Ciasto wyłóż na deseczkę i nożem odcinaj nad gotująca sie woda cienkie paski. Kiedy szpecle wypłyną podawaj je z rosołem lub innymi zupami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 21.11.2011 11:13
ciekawe z tą kaszką
ronald88 29.10.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak