Ryż z kremem migdałowym

Ryż z kremem migdałowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

  • mleko

    1 litr
  • migdały

    25 dag
  • cynamon

    0.5 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżki
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały musimy sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Następnie mielimy je w mikserze lub ucieramy dodając kilka kropli wody. Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego cukier, sól, cynamon i migdały. Wszystko razem mieszamy i gotujemy jeszcze przez 10 minut. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

06.08.2013 08:44
pyszne śniadanko :-)

Motorek

07.06.2013 09:47
super kremik

Agnieszka/picola

05.12.2011 07:58
ciekawe

m1monika

13.06.2011 21:11
coś pysznego

Patrycja33

19.05.2011 19:00
pyszniutkie mmniam

alaaa

14.04.2011 18:47
może być smaczne,,

matii6

31.03.2011 12:13
łał to będzie smaczne,,do księgi

Ania67

09.03.2011 13:49
Ciekawy przepis

gacopierz23

11.01.2011 11:54
smaczne

BozenA

09.12.2010 16:16
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat