Przepis i sposób przygotowania na: Tort
Na początek należy zrobić biszkopt. 10 jajek ubić z cukrem (30 dag) do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać proszek do pieczenia i na samym końcu mąkę, najlepiej mąkę dodawać mieszając już masę ręcznie a nie w mikserze.
Masa:
Kolejny krok to przygotowanie masy : Po pierwsze należy 5 jajek ubić na sztywno z 8 łyżkami cukru lecz ubić trzeba je na gorąco czyli miskę z jajkami kładziemy na garnek z gotującą się wodą. Następnie po ubiciu jajka muszą chwile ostygnąć a w tym czasie należy dobrze utrzeć margarynę z masłem do uzyskania jednolitej konsystencji . Na sam koniec należy dodawać do utartej margaryny z masłem po łyżeczce ubitego jajka i mieszać aby rozprowadzić całość. Na koniec należy 3 krople olejku pomarańczowego wlać do szklanki gorącej wody i tym polewać delikatnie przekrojony biszkopt aby lekko zmiękł. Smacznego