Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby srebrzyk 3 kg
cebula 1 kg
marchewka 6 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
przecier pomidorowy 1 słoiczek
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Ryby pokroić,przyprawić kucharkiem,pieprzem i solą.Obtaczac w mące i smażyć na średnim ogniu.Usmażone ryby układać na półmisku.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Marchewkę ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Na patelnie wlać oleju,wrzucić pokrojoną w piórka cebule,dodać startą marchewkę.całość przyprawić pieprzem i solą do smaku.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Gdy cebula będzie już miękka dodać słoiczek przecieru pomidorowego,dokładnie wymieszać i poddusić.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
4
Farsz cebulowo-marchewkowy nałożyć na rybę,całość przestudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 4 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.12.2012 19:18
ja dodaję więcej różnych warzyw - a srebrzyka chyba nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak