Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z makiem i budyniem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
margaryna 125 g
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
margaryna 10 dag
cukier 1\\2 szklanki
wiórki kokosowe 20 dag
jajko 2 sztuki
DODATKOWO:
jabłka 3 sztuki
masa makowa 1/2 puszki
budyń śmietankowy 3 sztuki
mleko 2 szklanki
masa Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem i budyniem

Ciasto:
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść ciasto i schłodzić.
Masa kokosowa:
Margarynę stopić z tłuszczem, dodać wiórki i podsmażyć kilka minut, ostudzić i dodac jajka następnie wszystko zmiksować.

Budyń ugotować na mleku jeśli był bez cukru to należy dodać cukier.

Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Ciastem wyłożyć dno natłuszczonej formy na ciasto rozsmarować masę makową i na niej rozłożyć jabłka, zalać wszystko ciepłym budyniem i na wierzch wyłożyć masę kokosową.
Piec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.05.2013 22:44
wygląda bajecznie
1j1o1l1a1 27.10.2011 20:34
fajne połączenie: mak i budyń:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak