Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowego ciasta francuskiego 1 płat
szynki (ja użyłam z posypką gyrosa) 8 cienkich plasterków
ser salami 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego.

Rozwijamy płat ciasta francuskiego.Układamy wzdłuż dłuższej krawędzi 4 plastry sera, na nich 4 plastry szynki. Trochę niżej kolejne.Zostawiamy kilka centymetrów wolnej przestrzeni wzdłuż drugiej długiej krawędzi.Zwijamy w roladę, ale niezbyt ściśle, bo ciasta w trakcie pieczenia przybywa.Kroimy rulon w 0,5 cm plasterki i układamy na papierze do pieczenia przekrojem do góry.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.Wierzch ślimaczków wilgotną dłonią lekko smarujemy po wierzchu.Wstawiamy do piekarnika na ok.15 minut.Można jeść na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.07.2012 13:46
pyszności idealne na deserek dla dzieciaków
Izabela/bella81 04.02.2012 10:09
piękne
iziona 16.01.2012 13:29
Szybko i jak smacznie :)
barbara11561 03.06.2011 12:51
Fantastyczne:)
Mati13 29.05.2011 12:26
apetyczne:)
iknkirke 13.02.2011 15:54
Pięknie i pysznie
Sarenka 05.10.2010 16:55
Uwiebiam ciasto francuskie, bardzo fajnie to wymyslilas! :)
misia53 27.08.2010 19:29
Śliczne ślimaczki
Patrycja40 23.07.2010 11:30
super wyglądają
SmacznaPyza 09.07.2010 09:28
świetna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak