Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny czekoladowo-bananowe podkręcone rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka razowa 1 szklanka
cukier trzcinowy 5 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 1 szklanka
masło 1/4 kostki
banan 1 średni
rum 2 łyżki
czekolada gorzka
siemię lniane 1 łyżka
orzechy mielone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny czekoladowo-bananowe podkręcone rumem

Zaczynamy od stopienia masła. Następnie wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, banana i czekoladę (ilość wg uznania) kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z suchymi składnikami. Dodajemy całą resztę i mieszamy. Przekładamy do foremek, pieczemy w temp 180 stopni przez ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 27.10.2011 07:54
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak