Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros na patyczkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowiny 2 plastry
polędwica wołowa 2 plastry
papryka czerwona 1 szt
przyprawa do gyrosu

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros na patyczkach

Oba mięsa rozbić na cienkie plastry. Ułożyć wołowinę na wieprzowinie i posmarować oliwą wymieszana z przyprawą do gyrosu. Po środku każdego plastra ułożyć cienkie paseczki papryki. Mięso zwinąć w rulon . Przekłuć roladki wykałaczkami i rozciąć mięso między nimi każdy plasterek musi być przekuty wykałaczkami. Na koniec grillować 5 minut odwracając. Po upieczeniu lekko posolić i popieprzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 19.04.2012 07:18
super
Kaja35 19.04.2012 07:18
super
sara1 05.04.2012 14:08
fajny przepis
Wacław 07.12.2011 09:29
pyszny !
Reda 30.11.2011 09:58
extra
Chojłówna 21.11.2011 10:42
super
M-W 19.11.2011 12:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak