Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek konserwowy na ciepło

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
sól szczypta
cytryna 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek konserwowy na ciepło

Puszkę groszku wlać wraz z zalewą do garnka, podgrzewać i dodać 1/2 łyżeczki masła. Dodać pieprz, sól, oraz cytrynę i kurkumę. Całość zagotować i pod koniec zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w pół szklanki wody. Zagotować aż całość zrobi się gęsta. Podawać do obiadu np do piure ziemniaczanego z mięsem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak