Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
sok z jednej małej cytryny
musztarda 1/2 łyżki
mało 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos tabasco 3 krople
cukier 3 łyżki
szczypta soli
cebule 2 szt
ząbek czosnek 1 szt
ketchup 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na ostro

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do wrzątku i gotować około 4o minut. Do garnka wlać ketchup, sok z cytryny, sos sojowy, sos chilli, musztardę, cukier sól. Cebulę i czosnek posiekać na drobno i dodać je do sosu. gotować na małym ogniu na około 20 minut. Następnie obgotowane żeberka wyjąć, osączyć i piec na małym ogniu smarując z każdej strony przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 19.04.2012 07:18
super
Kaja35 19.04.2012 07:18
super
m1monika 24.11.2011 15:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak