Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 40 dag
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 3 szt
oliwa 8 łyżek
sól, pieprz
boczek 20 tłusty
cebula 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Cukinie pokroić w plastry, dodać całe pieczarki i zalać oliwą, pozostawić na około 30 minut. Cebulę pokroić na 4 części. Paprykę i boczek pokroić na kawałki. Wszystkie przygotowane składniki nabijać na przemian na szpikulce. Piec około 5 minut polewając delikatnie całość oliwą. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 13.12.2011 14:22
pyszne są takie szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak