Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

leszcz 1 kg
cebula 2 szt
oliwa 1 łyżka
cytryna
oliwa 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po hiszpańsku

Rybę oczyścić,opłukać,pokroić w dzwonka,cytrynę pokroić w plasterki,do środka każdego dzwonka włożyć plasterek cytryny,cebulę obrać pokroić w plasterki,wymieszać z łyżką oliwy,osolić i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia,na powierzchni cebuli ułożyć dzwonka ryby,osolić i posypać tartą bułką wymieszaną z 3 łyżkami oliwy,następnie wstawić do piekarnika ,upiec i podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak