Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowo-rumowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 2 łyżki
rum 4 łyżki
masło 15 dkg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 30 dkg
cukier 15 dkg
proszek do pieczenia 1/2 opakowanie
jaja 4

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowo-rumowa

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać rum i ubitą pianę z białek, dokładnie wymieszać. Wlać do foremki i posypać płatkami. Piec ok. 50 min. w temp. 175 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 30.09.2012 20:03
pyszny deser:)
Ewelina47 16.05.2012 10:53
super
Wafelek2601 31.12.2011 00:04
pycha
Łukasz15 30.12.2011 23:34
świetna
berys18 20.11.2011 19:16
pycha
berys18 20.11.2011 19:16
pycha
joanna77 11.11.2011 18:21
pycha
joanna77 11.11.2011 18:21
pycha
Robert10 11.11.2011 12:50
świetna do kawki
ronald88 07.11.2011 09:11
super
ronald88 07.11.2011 09:11
super
barbara11561 27.10.2011 08:51
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak