Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Struś w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udźca ze strusia 60 dag
cebule 2 szt
pory 2 szt
seler 1 szt
marchew 3 szt
kukurydza 1 puszka mała
pomidory 3 szt
sól, pieprz
wino czerwone wytrawne 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Struś w warzywach

Mięso umyć, osuszyć, posypać przyprawami i odstawić na noc do lodówki. Cebulę, marchewki, pory i seler dokładnie umyć i pokroić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki
Mięso włożyć do gara posypać solą, pieprzem, zalać winem i gotować aż mięso będzie miękkie 15 minut przed końcem dodać przygotowane warzywa. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 06.01.2012 10:30
strusia jeszcze nigdy nie jadłem , ale chętnie bym skosztował
joanna77 05.01.2012 10:58
bardzo dobre
Reda 07.11.2011 10:25
fajne i prosto, muszę spróbować zawsze myślałam że dania z indyka jak i np. strusia są bardzo trudne ,
owocówka 26.10.2011 19:18
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak