Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 80 dag
brzoskwinie 1 puszka
masło 2 łyżki
śmietana 30% 3 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z brzoskwiniami

Mięso natrzeć solą, pieprzem i ułożyć w naczyniu do pieczenia. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać 6 osączonych pokrojonych brzoskwiń i połowę soku. Chwilę gotować a następnie ostudzić, wlać śmietanę i zmiksować. Mięso polać sosem i obłożyć pozostałymi brzoskwiniami . Piec przez godzinę pod przykryciem w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 01.03.2012 12:54
fajne
wazka 23.12.2011 13:52
Lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak