Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z gęsi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 2 kg
marchewki 5 szt
pietruszki 3 szt
seler 1 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziarna ziela angielskiego 4 szt
majeranek, sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z gęsi

Całą gęś gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego, liśćmi laurowymi. Po ugotowaniu wyjąć gęś z gara, oddzielić mięso od kości. Usunąć skórę a mięso pokroić w flaczki. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do rosołu razem z pokrojonym mięsem i ugotować do miękkości. Doprawić majerankiem solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 15.12.2011 13:03
oj zjadlbym na pewno go
Wacław 08.12.2011 12:07
fajny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak