Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane gesie żołądki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsie żołądki 1 kg
mięso mielone wieprzowe 50 dag
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
wywar z mięsa 1/2 litra
olej do smażenia
pieprz, sól
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane gesie żołądki

cebulę pokroić na drobno, podsmażyć na oleju i dodać mięsa. Wsypać bułkę tartą, wbić jajko doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Żołądki ugotować w lekko osolonej wodzie . Wystudzić i nafaszerować, obwiązać nitką lub wykałaczką, obsmażyć na oleju a następnie udusić podlewając wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 18.05.2012 10:17
fajne
Reda 30.11.2011 09:58
extra
Justyna Jussstiii 29.11.2011 11:18
super
Reda 08.11.2011 17:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak