Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukier drobny 1 kg
cynamon Prymat 1 opak.
woda 100 ml
goździki mielone 1 opak.
jabłko kwaśne 2,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-śliwkowy

Jabłka obrac, usunąc gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesypać warstwami 0,5 kg cukru i zostawić je na noc. Śliwki umyć, wypestkować. Przemielic je w maszynce do mięsa. Dodać do wcześniej przygotowanych jabłek, dodać 0,5 kg cukru, goździki oraz cynamon. Wszystko przełożyc do garnka z odrobiną wody na dnie i zagotować. Przełożyc do słoików i zapasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak