Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po wiedeńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1 kg
SZCYPIOREK 1 pęczek
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka troche
śmietana trochę

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po wiedeńsku

tartą bułke wymieszaj z maką jajko roztrzep ze smietaną filety panieruj na przemian w bułce z maka następnie zanurz w jajku ze smietanką i ponownie z bułką.usmaz je na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak