Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 40dag
cebula 2szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3łyżki
masło 5dag
smalec 2łyzki
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z cebulą

Mięso podzielić na cztery porcje, rozbić na cienkie płaty. Cebulę zetzreć na tarce, dodać masło, bułkę tartą, sól i pieprz, dobrze wyrobić. Powstałą masą posmarować płaty mięsa i zawinąć w rulony, spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu. Włożyć do rondla, polać wodą i dusić do miekkości. Przed podaniem usunąć wykałaczki i oblać zrazy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak