Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10szt
mięso mielone 30dag
cebula 1szt
jajko 1szt
margaryna 3dag
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z mięsem

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć lekko osolić. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na margarynie, dodać mięso. Wbić jajo, doprawić solą i pieprzem. Wydrążone połówki ziemniaków wypełnić farszem i ułożyć w garnku, wlać osolonej wody (do 3/4 wysokości ziemniaków) Gotować, do czasu gdy ziemniaki będą miękkie. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak