Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety zapiekane w pomidorowej.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 1
ketchup
kaszka 3 łyżki
zupa pomidorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety zapiekane w pomidorowej.

Kroki postępowania

1
Mielone wyrobić z kaszką, przyprawami, jajkiem, startą cebulą i startym czosnkiem oraz ketchupem.
Krok 1 - Pulpety zapiekane w pomidorowej. foto
2
Uformować klopsiki i włożyć na wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Pulpety zapiekane w pomidorowej. foto
3
Zalałam zupą pomidorową, która mi została z dnia poprzedniego: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/176205/diabelska-pomidorowa.html , gdy jest za rzadka dodać trochę koncentratu pomidorowego.
Krok 3 - Pulpety zapiekane w pomidorowej. foto
4
Włożyć do piekarnika na 45 minut.
Krok 4 - Pulpety zapiekane w pomidorowej. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.11.2012 19:44
cudowny pomysł na wykorzystanie wczorajszej zupki i zrobienie z jej udziałem zupełnie nowego dania
manaika 01.04.2012 22:24
super!
magdziorka6 11.02.2012 15:31
pyszne na obiadek
Wacław 16.12.2011 10:17
pyszne,lubię takie !
Weronika_eM 27.10.2011 20:52
rewelacyjne
Beatris 27.10.2011 10:33
Bardzo pomysłowe.
Magdalena67 26.10.2011 18:10
znakomite połączenie, dziwię się sobie, że tak rzadko je wykorzystuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak