Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 sztuka
jaja 5 szt
margaryna 1 szt
budyn ugotowany 1 szt
mus jabłkowy 1 sloik

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa szarlotka

Z maki cukrow 5 zoltek oraz margaryny zagniesc ciasto.Podzielic na 2 czesci jedna schowac do lodowki na 2 godziny a 2 do zamrazalnika. Budyn ugotowac wg przepisu na opakowaniu najlepiej smak smietankowy albo waniliowy. Na wystmarowanej blasze rozlozyc wastwe ciasta z lodowki, wylozyc na nia mus jablkowy oraz budyn.Ciasto z zamrazalnika zetrzec na tarce o grubych oczkach na budyn.Piec ok 60 minut w tem 170 stopni. Na koniec polukrowac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 12.12.2011 00:05
Smakowita wariacja szarlotkowa :)
mikrusiak 26.10.2011 16:28
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak