Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso na pieczeń 1kg
masło pół kostki
cebula 2szt
grzyby suszone 6szt
śmietana szklanka
mąka łyzka
pieprz 3 ziarna
jałowiec 3szt
sól
ziele angielskie
pieprz mielony
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa na dziko

Mięso mocno zbić i włożyć do miski, zalać wodą z octem wymieszaną z zielem, liściem i pieprzem mielonym. Odstawić na 2 dni. Po wyjęciu z bejcy mięso dobrze umyć, posolić i odstawić na godzinę. Następnie włożyć je do rondla z rozpuszczonym masłem, zrumienić ze wszystkich stron, dodać pokrojone cebule, ziarna jałowca i pieprzu, dusić pod przykryciem, polewając od czasu do czasu zimną wodą. Gdy zmięknie, zalać śmietaną wymieszaną z mąką. Trochę jeszcze poddusić, po czym pokroić w plastry, polać przecedzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak