Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pieczarki 6 dużych sztuk
parówki cienkie 4 sztuki
serek topiony 1 kostka
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
żółty ser wg uznania
makaron muszle 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić.
Krok 1 - Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 2 - Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami foto
3
Do cebuli dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażyć.
Krok 3 - Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami foto
4
Dodać pokrojone w półplasterki parówki. Wszystko usmażyć, dodać serek topiony i śmietanę. Smażyć, aż serek się rozpuści.
Krok 4 - Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami foto
5
Farszem nadziać makaronowe muszle. Posypać startym serem i zapiec. Jak ser się rozpuści muszle są gotowe.
Krok 5 - Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.10.2012 00:02
proste i ciekawe
Weronika_eM 08.01.2012 16:34
smakowite
BernadettaP 27.10.2011 11:07
uhm, makaron i pieczarki- to lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak