Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus rabarbarowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6
rabarbar 65dkg
cukier 30dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 0,5dkg
syrop malinowy 3łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus rabarbarowy

Rabarbar oczyścić umyć i posiekać drobno.Osypać go cukrem (25dkg).Jak sok puści odlać go,resztę w rondelku rozgotować z małą ilością wody na małym ogniu,przetrzeć.Sok z rabarbaru wymieszać z syropem malinowym i dodać do musu na koniec.Rozpuszczoną żelatynę połączyć z przecierem i dodać do piany.Można udekorować bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak