Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny schabowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny schabowy

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na ok. 2 cm plastry, które rozbijamy tłuczkiem. Rozbite plastry schabu przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Tradycyjny schabowy foto
2
W głębokim talerzu rozbijamy jajka, które przyprawiamy solą i pieprzem. Do naczynia płaskiego wsypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster schabu maczamy w rozmąconym jajku. Potem przekładamy do naczynia z bułką tartą i obtaczamy schab z obu stron. Możemy powtórzyć czynność (jajko i bułka tarta). Obtoczone plastry schabu kładziemy na gorący olej.
Krok 2 - Tradycyjny schabowy foto
3
Kotlety smażymy na złoty kolor z obu stron.
Krok 3 - Tradycyjny schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 14.11.2012 11:35
pyszne
Anna146 27.10.2011 07:18
i takie są właśnie najlepsze
SmacznaPyza 26.10.2011 15:41
podobno prawdziwie schabowe powinno się smażyć na smalcu, ale ja też wolę na oleju

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak