Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matjasy 3 płaty
korniszony 5 sztuk
fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola biała z puszki 1 puszka
cebula 1 sztuka
marchewki 3 sztuki
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa

Matjasy moczymy w wodzie przez ok. 2 godziny. Odsączamy i kroimy na małe kawałeczki. Odsączamy czerwoną i białą fasolę i dodajemy do śledzia. Korniszony i cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do sałatki. Marchewki gotujemy do miękkości, obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do reszty. Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Dokładnie mieszamy. Można do smaku dodać majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 26.10.2011 22:41
apetyczna i kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak