Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE JABŁKA W MIODZIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
miód lipowy 4 łyżki
pomarańcza 1 sztuka
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE JABŁKA W MIODZIE

Jabłka oczyścić z nasion, tak aby pozostały w całości.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać miodem.Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 c około 20minut.Gdy jabłka zaczną pękać, posypać cynamonem, udekorować cząstkami pomarańczy i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 03.03.2014 12:58
bardzo proste a pewno smaczne jabłuszko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak