Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowo-pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 paczki
pieczarki 1/2 kg
szczypiorek 1 pęczek
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowo-pieczarkowa

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i zlewamy zimną wodą. Czekamy do ostygnięcia. Do ostudzonego makaronu dodajemy wyczyszczone pieczarki, które drobno kroimy. Pęczek szczypiorku drobno siekamy i wrzucamy do sałatki. Dokładnie mieszamy. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak