Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasoli i suszonych śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe puszki fasoli konserwowej 2 puszki
śliwki suszone 10 dag
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz, cukier
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasoli i suszonych śliwek

Fasolę osączyć z zalewy. Grzyby namoczyć, ugotować i odstawić do ostygnięcia, następnie pokroić w cienkie paski. Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie, gdy zmiękną to wyciągnąć pestki i pokroić w cienkie paski. Przygotowane składniki połączyć, doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru, polać oliwą i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.06.2012 08:27
bardzo ciekawa kompozycja składników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak