Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiet z mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mleko pół litra
sól 1 szczypta
mąka 1 szklanka
łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiet z mięsem

Wymieszać mleko i jajka, posolić, zmiksować. Dodać mąkę (tak aby ciasto było lejące)
Smażyć naleśniki, na złoty kolor z obu stron.

W między czasie ugotować mięso, odcedzić, zemleć na maszynce. Na odrobinie margaryny zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać do mięsa, przyprawić go, układać na każdym placku po odrobinie mięsa, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku i bułce tartej. Piec na złoty kolor z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 05.01.2012 11:17
pycha
jolanta19 17.11.2011 19:47
mniam
Olaa 01.11.2011 13:45
lubię
Agnieszka_B 29.10.2011 06:30
Uwielbiam krokiety!!
aginaa 27.10.2011 17:34
uwielbiam
agnieszka137 26.10.2011 22:47
ale pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak