Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica z boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonko 1 sztuka
boczek 30 dag
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
woda 1,5 litra
słonina kilka skwarków
kapusta kiszona 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica z boczkiem

Pokroić boczek w kostkę. Wrzucić z golonkiem do garnka z wodą. Pogotować, dodać odsączoną kwaśną kapustę. Gotować, aż golonko będzie miękkie. Następnie przyprawić przyprawami. Pod koniec dodać skwarki słoniny. Gotować jeszcze chwilę. Podawać jako pierwsze danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 26.04.2012 09:52
super
jeanette_v 26.02.2012 20:07
Samo zdrowie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak