Kwaśnica z boczkiem

Kwaśnica z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonko

    1 sztuka
  • boczek

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • kucharek

  • woda

    1,5 litra
  • słonina

    kilka skwarków
  • kapusta kiszona

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić boczek w kostkę. Wrzucić z golonkiem do garnka z wodą. Pogotować, dodać odsączoną kwaśną kapustę. Gotować, aż golonko będzie miękkie. Następnie przyprawić przyprawami. Pod koniec dodać skwarki słoniny. Gotować jeszcze chwilę. Podawać jako pierwsze danie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

26.04.2012 09:52
super

jeanette_v

26.02.2012 20:07
Samo zdrowie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat