Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka z masą budyniową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 1 litr
margaryna 1,5 kostki
cukier 2/3 szklanki
cukier wanilinowy 2 opakowania
żółtko jajek 6 sztuk
mąka krupczatka 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka z masą budyniową

Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Piec w piekarniku na wysmarowanej brytfannie przez ok. 25 minut w 220 st. Do garnka dać pół litry mleka, dodać masło, zagotować. Żółtko utrzeć z cukrami. Wymieszać z mąką i drugą połową mleka. Wlać pomału mleko zagotowane z masłem ciągle mieszając mikserem. Dać to szybko do garnka i gotować cały czas mieszając. czekać aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i przestudzić. Tak powstałą masą posmarować jedną część ciasta. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chalucynek 28.07.2016 01:03
Papież był by dumny
owocówka 29.10.2011 06:24
musi być pyszna, jadłam Wadowicką, i smakowała mi bardzo ta też będzie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak