Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
gruszki 20 dag
zielona papryka 2 sztuki
ocet winny pół litra
cukier 2 szklanki
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w occie

Gruszki umyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i usunąć pestki i gniazda nasienne. Obrane cebule pokroić w talarki. papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w mniejsze kawałki. Włożyć wszystkie wcześniej pokrojone warzywa i owoce do garnka, zalać octem, dodać cukier, sól, gorczycę. Gotować ok. 50 minut. Przelać do słoików. Pasteryzować jeszcze 15 minut. Odłożyć do spiżarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 29.10.2011 06:23
smaczne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak