Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w słoiku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka dowolna ilość(najlepiej wybrać m
woda 1 l
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w słoiku

Marchewkę umyć i obrać ze skórki . Słoiki wyparzyć. Do każdego słoika włożyć marchewki-powinny być mocno ściśnięte. Do garnka wlać wodę, wsypać sól i zagotować. Wrzącą zalewę wlewać do słoików i od razu trzeba je zakręcać. Pasteryzować około 1,5 godziny (jeżeli uzyliście dużych marchewek- czas trzeba wydłużyć). Przygotowana marchewka nadaje się ,np. do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 29.10.2011 21:20
Dostałam bardzo dużo marchewki, a nie miałam miejsca aby ją schować na zimę, więc postanowiłam umieścić ją w słoikach.
SmacznaPyza 26.10.2011 12:43
hmmmm, zastanawiam się tylko na celowością robienia takiego przetworu bo przecież marchew jest dostępna cały rok...
Marienka71 15.08.2022 10:08
Tak. Z chemią ze sklepu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak