Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK Z KOZIM SEREM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 40 dkg
Bulwa kopru włoskiego 5 dkg
ser kozi 5 dkg
jogury naturalny 10 dkg
szczypiorek
czosnek
tymianek
ryż 1 woreczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK Z KOZIM SEREM

Mięso myjemy,osuszamy. Nacieramy tymiankiem i solą. Nacinamy kieszeń .
Farsz; ser ścieramy na tarce.Koper kroimy w cienkie słupki.Ser i koper mieszamy ze świeżym tymiankiem, doprawiamy solą. Mieszamy. Napełniamy kieszeń. Spinamy wykałaczką. Mięso gotujemy na parze około 25minut.
Ryż gotujemy na sypko.
Szczypiorek siekamy,czosnek obieramy o przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy ze szczypiorkiem i czosnkiem. Mięso kroimy ukośnie w plastry. Podajemy z sosem i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak