Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga wołowa 30 dag
boczek wędzony 20 dag
fasola 20 dag
buraki czerwone 3 sztuki
żurek 1 szklanka
przecier pomidorowy 1 słoiczek
śmietana
ziemniaki 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
włoszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Kapustę namoczyć, ugotować, buraczki ugotować. Zrobić 3 litry wywaru z pręgi, boczku, włoszczyzny. Obrać buraki i ziemniaki ze skórek i pokroić, wrzucić do wywaru. Dodać przecier, czosnek przeciśnięty przez praskę i żurek. Dodać ugotowaną fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać do zabielenia śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.08.2012 22:01
mój ulubiony
babcia
babcia 18.08.2012 22:01
mój ulubiony
plocia 09.08.2012 22:16
mój mężusiek by się ucieszył jakbym zrobiła
tomek18 30.12.2011 09:48
uwielbiam
Margo1 24.12.2011 08:46
pyszny ma smak
Margo1 24.12.2011 08:46
pyszny ma smak
owocówka 19.11.2011 07:03
musi być smaczny
Kate131 01.11.2011 10:26
ciekawe składniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak