Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY NA BULIONIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY NA BULIONIE

Cebulę obieramy i drobno kroimy.Mieszamy z pozostałymi składnikami. Masa ma być dość zwarta,ewentualnie dosypujemy trochę bułki tartej. Z masy formujemy średniej wielkości kulki. Gotujemy we wrzącym bulionie na małym ogniu około 15mnin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 25.07.2012 19:28
mniam mniam pani sylwio
IZABELA29 21.07.2012 18:10
pyszne
SylwiaMagdaSabin 22.02.2012 09:36
ja najczesciej robie taki ala sosik pomidorowy, najbardziej lubie
Ewa/kalapurtka 02.11.2011 22:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak