Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos na słodko

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 2 sztuka
kiełbasa chuda 3 sztuka
sól
przecier pomidorowy 1,5 słoiczek
woda 4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos na słodko

Pokroić 2 główki młodej kapusty. Włozyc do garnka i zalać 4 szklankami wody. Posolić. Gotując co jakiś czas mieszać. W międzyczasie pokroić 3 laski kiełbasy najlepiej nie za tłustej /np. podwawelskiej/, podsmażyć na patelni z 1 słoiczkiem przecieru pomidorowego. Pół słoiczka dodać do kapusty. Zamieszać. Podsmażona kiełbasę z pzrecierem dodajemy do kapusty, Mieszamy. Gdy kapusta będzie miekka /przy młodek kapustce trwa to naprawdę szybko/. Odstawić do ostudzenia lub gorący bigos włożyć do słoiczków i zamknąć. Można schować do lodówki na chwile gdy dostaniemy apetyt na bigosik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izi1983
izi1983 15.06.2014 19:43
zrobiłam, dobreee
pipi765 06.12.2010 19:24
smacznie wyglada
pauluna
pauluna 27.06.2010 10:15
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak